Palvelut

Käyttöoikeus

Kirjaston palveluja voivat käyttää ainoastaan Hämäläis-Osakunnan jäsenet. Jäsenmaksun suorittamisen lisäksi kirjastolla pitää näyttää joka vuosi osakuntatarra, jonka saa osakunnalta. Kirjastoa ylläpitää Hämäläisten ylioppilassäätiö.

Palvelumuodot

Kirjastolla on kolme lukusalia, joissa on yhteensä noin 65 rauhallista lukupaikkaa. Lukusaleissa on asiakkaiden käytössä myös lukusalikaappeja, jotka saa käyttöön periodiksi kerrallaan. Lisätietoa kaapeista saa henkilökunnalta.

UUTUUS: RYHMÄTYÖTILA
Lukusali 3:n ryhmätyötilaa voi varata opiskelukäyttöön. Varaukset voi tehdä kirjastoon puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisesti. Varaus voi olla luonteeltaan julkinen tai yksityinen. Lukusalin ovessa olevasta viikkokalenterista käy ilmi kuluvan viikon varaukset saliin. Kirjastonhoitajan harkinnan mukaan tilaa voi varata myös muuhun käyttöön, kuten johtokunnan kokoukseen.

Lehtisaliin tilataan lähes 70 sanoma-, tiede- ja aikakauslehteä. Lehtiä voi lainata uusinta numeroa lukuunottamatta. Lehtisalin vierestä löytyvät riippumatto ja säkkituoleja, joissa voi rentoutua opiskelun lomassa. Kirjastossa on myös limsa-ja kahviautomaatti sekä jääkaappi ja vedenkeitin. 

Atk-luokassa on 15 ajanmukaisesti varustettua tietokonetta. Asiakkaiden käytössä on lisäksi mustavalkotulostin, skanneri, kirjoittava DVD/CD –asema ja kopiokone. Kirjastolla on mahdollisuus myös maksulliseen väritulostamiseen. Kirjaston asiakkaiden tietoteknisiin ongelmiin saa vastauksen IT-tukihenkilön sähköpostista atk [a] hys.net (HUOM! Asuntolaverkkoa koskevissa kysymyksissä ota yhteyttä oman taloyhtiösi lähitukeen!)

Kirjastolla on kaksi tutkijanhuonetta, joissa kummassakin on kaksi työpistettä. Graduntekijät voivat hakea kirjaston johtokunnalta tutkijanhuonepaikkaa käyttöönsä.

Kirjastolta voi lainata myös ainakin kännykän laturia, digisanelinta ja kuulokkeita.

Kokoelmat

Kirjastossa on noin 9000 niteen kurssikirjasto (lähinnä HY:n tutkintovaatimukset). Muuta tieto- ja kaunokirjallisuutta on noin 1000 nidettä. Kirjojen laina-aika riippuu kirjasta: suurimman osan laina-aika on neljä viikkoa, joissakin oikeustieteen opintovaatimuksiin kuuluvissa kirjoissa laina-aika on kaksi viikkoa. Käsikirjastossa on hakuteosten, sanakirjojen ja lakikirjojen lisäksi oikeustieteellisen tiedekunnan keskeisimmät kurssikirjat. Käsikirjaston kirjoja voi saada yö- ja viikonloppulainaan. Kirjastossa on Hämeeseen liittyvä maakuntakokoelma. Kirjaston kirjakokoelma voi selata kirjahallista löytyvällä tietokoneella. Kirjoja voi tiedustella myös sähköpostitse.

Lainat voi uusia sähköpostitse osoitteessa kirjasto [a] hys.net

Kokoelmaa kartutetaan lähinnä asiakkaiden tekemien hankintaehdotusten perusteella. Helsingin yliopiston perus- tai aineopintoihin kuuluvat teokset ovat hankintojen etusijalla, mutta muutakin kirjallisuutta voi ehdottaa hankittavaksi. Hankintaehdotukset tehdään aina kirjallisesti. Hankintaehdotuksia voi laittaa sähköpostilla osoitteeseen kirjastonhoitaja[a]hys.net. Hankintaehdotuksissa tulee olla mahdollisimman tarkat tiedot kirjasta sekä perustelut kirjan hankkimiselle. Mikäli kyseessä on opintovaatimuksiin kuuluva kirja, perustelussa mainitaan kurssin nimi sekä opinto-oppaan sivu, jolta kurssi löytyy linkki kurssin kotisivulle.


Sivua muokattu 24.04.2014

sivukartta - yhteystiedot - palaute
Sisältö © 2007 Hämäläisten ylioppilassäätiö