Asuntovalikoima

Soluasunnot

Soluasuntoja säätiöllä on Puistolan, Koskelan ja Vallilan kohteissa. Puistolan kohteissa soluhuoneistot ovat kolmioita (3h+k/kk) ja asuinhuoneen koko on kohteesta ja asunnosta riippuen n. 10 m2 – 14 m2.

Soluasuntoja on tarjolla ympäri vuoden. Tyypillisesti soluhuoneita tarjotaan Helsingin yliopiston ensimmäisen vuoden opiskelijoille ja yksin asuntoa hakeville. Vuokrat ovat edulliset ja vuokraan sisältyy kaikki asumiskustannukset: vesi, lämmitys, käyttösähkö ja nettiyhteys. Asuinhuoneissa ei ole kalusteita.

Koskelassa ja Vallilassa asunnot ovat kaksioita (2h+k/kk) ja asuinhuoneen koko on n. 10 m2 – 15 m2. Vallilan kohteessa on 10 soluhuonetta, joten sieltä asuntoja vapautuu harvoin.

Myös AMK-tason opiskelija ns. asukasjäsen voi asua soluasunnossa. Soluasuntoja vuokrataan AMK-opiskelijoille, jos niitä on vapaana Hämäläis-Osakunnan jäsenten hakemusten jälkeen. Yleensä käytännössä heinäkuun ja lokakuun välisenä aikana muiden kuin osakuntalaisten on vaikea saada soluasuntoa säätiöltä.

 

Yksiöt

Säätiön yksiöt sijaitsevat Puistolan kohteissa 78 kpl sekä Patolassa 35 kpl. Puistolan kohteissa pinta-alat vaihtelevat 30 m2 – 42 m2 välillä ja Patolassa yksiöiden pinta-alat ovat 24 m2 tai 26 m2. Puistolassa useimpiin yksiöihin kuuluu lasitettu parveke.

Yksiötä voi hakea, jos hakija on asunut säätiön soluasunnossa vähintään yhden vuoden ja hakijalla on vähintään 110 opintopistettä tai

jos hakija ei ole asunut osakunnan soluasunnossa, mutta hänellä on vähintään 110 opintopistettä suoritettuna ja hän on toiminut osakunnan virkailijana kahtena vuonna,

jos hakija ei ole aikaisemmin asunut säätiön soluasunnossa, mutta hakijalla on vähintään 180 opintopistettä.

Vuokraan sisältyy vesi, lämmitys ja nettiyhteys. Sähkösopimus täytyy asukkaan tehdä itse.

Hakijan/asukkaan täytyy olla Hämäläis-Osakunnan jäsen hakuhetkellä.

 

Kaksiot ja kolmiot

Näitä asuntoja kutsutaan myös ns. perheasunnoiksi ja niitä on kaikissa kohteissa.

Pinta-alat vaihtelevat huomattavastikin, kaksioissa ne ovat 36,5 – 59,5 m2. Kolmioiden pinta-alat ovat 67 – 73,5 m2.

Perheasunnoiksi soveltuvat kolmiot ovat Puistolassa. Vuokraan kuuluu vesi, lämmitys ja nettiyhteys. Puistolan perheasunnoissa täytyy asukkaan tehdä sähkösopimus itse.

Em asuntoja voi hakea esim. sellainen pariskunta, joista ainakin toinen on Helsingin yliopistossa ja liittynyt Hämäläis-Osakuntaan jäseneksi. Aikaisempaa asumishistoriaa ei säätiön asunnoissa edellytetä. Asuntotilanteesta ja hakijasta riippuen voidaan joitakin perheasuntoja vuokrata myös yksin asuntoa hakevalle osakuntalaiselle.

 

Kimppa-/kaveriasunnot

Esim kolmen huoneen solu- tai perheasuntoja (Puistola) voidaan tilanteen mukaan vuokrata myös jollekin tietylle ryhmälle, jonka jäsenet haluavat asua keskenään.

Suositeltavaa on, että kaikki asukkaat ovat opiskelijoita jossain oppilaitoksessa pääkaupunkiseudulla (yliopisto, ammattikorkeakoulut, opistot). Näitä kaveriasunnoiksi soveltuvia asuntoja vapautuu silloin tällöin. Jonotusajat tällaisiin asuntoihin voivat siis olla pitkiäkin.

 

Kesäasunnot

Hämäläisten ylioppilassäätiö vuokraa sellaisia asuntoja kesäasunnoiksi, jotka vapautuvat (asukas irtisanoo) keväällä eikä opiskelija-asukkaita ole tarpeeksi tulossa asukkaiksi, jotta asunnot saataisiin vuokrattua. Kesäasunnoiksi vuokrataan lähinnä soluasuntoja esim. sellaisille nuorille, jotka ovat tulossa pääkaupunkiseudulle kesätöihin.

Säätiö ei siis varsinaisesti välitä asukkaita kesäksi asunnostaan pois lähteville säätiön vuokralaisille, jotka eivät itse tarvitse asuntoa kesän aikana vaan heidän tulee halutessaan löytää jälleenvuokralainen kesäksi itse (ks. asumisoikeuden siirto).

 

Kiinteistöjen varustelu

Kaikissa kiinteistöissä on talosaunat, pyykkitupa, verkkokellarit ja polkupyörien säilytykseen tarkoitettuja tiloja.

Useimmissa kohteissa on myös kerhohuone esim. asukaskokouksia varten.
Kaikkiin asuntoihin kuuluu maksuton internetyhteys.
Joissakin kiinteistöissä asukkailla on mahdollisuus vuokrata autopaikkoja ja –talleja. Näitä mahdollisuuksia voi kysellä ko kiinteistön kiinteistönhoitajalta.


Sivua muokattu 15.10.2017

sivukartta - yhteystiedot - palaute
Sisältö © 2007 Hämäläisten ylioppilassäätiö