Asuntojen hakeminen

Hakemuksen tekeminen

Hakemuksen voi tehdä milloin vain eli asuntoihin on ns. jatkuva haku. Ainoastaan Helsingin yliopiston uusille opiskelijoille järjestetään vuosittain heinäkuussa erillinen asuntohaku - fuksihaku.

Sopivan sähköisen hakulomakkeen voi täyttää lähettää Hakulomakkeet-sivulta Hämäläisten ylioppilassäätiöön. Tällöin täytyy tarvittavat liitteet kuten läsnäolotodistus opiskelupaikasta ja todiste osakunnan jäsenyydestä tuoda säätiöön Urho Kekkosen katu 4-6 F, 00100 Helsinki, vuokrasopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Hakemuksen ja liitteet voi myös jättää säätiön toimiston postilaatikkoon.

Hakemus on syytä täyttää huolellisesti. Tarvittavista liitteistä on maininta hakemuslomakkeissa. Mikäli liitteet toimitetaan säätiöön erikseen, jälkikäteen, tulee mukaan laittaa saate maininnalla milloin varsinainen hakemus on lähetetty tai jätetty. Pääsääntöisesti asunnosta ja sen vapautumisesta ilmoitetaan silloin, kun tiedossa on mahdollisuus tarjota hakijalle asuntoa. Väliaikatietoja emme yleensä ilmoittele. Hakija voi toki itse kysellä jonotustilanteen edistymisestä vaikkapa sähköpostitse. Hakemus on normaalisti voimassa vuoden hakemuksen jättämisestä. Hakijoita pyydetään itse ilmoittamaan mahdollisesta hakemuksen peruuttamisesta, jos hakija on esim. saanut asunnon muualta. Jos hakemuksessa ilmoitetut tiedot muuttuvat hakemuksen jättämisen jälkeen olennaisesti (nimen– tai yhteystiedon muutos), on muutokset ilmoitettava säätiöön.

 

Fuksihaku

Tämä erityishaku järjestetään vuosittain heinäkuussa. Se on tarkoitettu Helsingin yliopiston uusille opiskelijoille, jotka aikovat liittyä syyslukukaudella Hämäläis-Osakunnan jäseniksi. Fuksihaussa haettavat asunnot ovat lähtökohtaisesti soluasuntoja. Hakulomakkeen voi tulostaa kotisivuilta ja hakemus tulee toimittaa Hämäläisten ylioppilassäätiöön liitteineen viimeistään 31.7. mennessä. Hakulomakkeen voi myös täyttää ja lähettää sähköisesti. Tällöin liitteet tarkistetaan ennen sopimuksen allekirjoitusta. Viime vuosina soluasuntotilanne on ollut hyvä eli kaikille asuntoa hakeneille fukseille on kyetty tarjoamaan soluasunto viimeistään lokakuun alkuun mennessä. Fukseja koskeva hakemuslomake ovat saatavissa asuntojen Hakulomakkeet-sivulta heinäkuun ajan.

 

Huomioitavaa

Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti Helsingin yliopistoon opiskelemaan tuleville Hämäläis-osakunnan jäsenille. Ammattikorkeakouluopiskelijoiden asuntohakemuksia ei enää 01.09.2009 alkaen ole otettu vastaan.


Sivua muokattu 14.06.2013

sivukartta - yhteystiedot - palaute
Sisältö © 2007 Hämäläisten ylioppilassäätiö